60 jobs weg bij failliet Smile Belgium

De rechtbank van koophandel in Tongeren heeft Smile Plastics Belgium, met vestigingen in Genk en Dilsen-Lanklaar, failliet verklaard. Daardoor staan ook hier bijna 60 mensen op straat.

Smile Plastics Belgium maakt deel uit van de Nederlandse Smile Group, met hoofdkwartier in Susteren (Nl). De bedrijvengroep is ontstaan in 1980 en telde vestigingen in Nederland, België en Slovenië.

Miljoenen euro’s

Smile is actief in het veredelen van nieuwe kunststoffen en rubbers enerzijds en het recycleren van kunststoffen en rubberachtige producten anderzijds.

Omwille van de dalende omzet, toe te schrijven aan de crisis, heeft de Nederlandse huisbankier Rabobank besloten de kredietkraan dicht te draaien. “In de vestiging in Genk werkten 28 mensen, in Dilsen-Lanklaar zijn er dat 30”, zegt persrechter Roger Van Mol van de Tongerse handelsrechtbank.

De precieze hoogte van de schuldenberg was gisteravond nog niet bekend, maar zou volgens de rechtbank rond de “miljoenen euro’s” draaien. Het zou voornamelijk om schulden aan de banken gaan. In de vestiging in Genk was al geruime tijd economische werkloosheid ingevoerd.

Curatoren

De rechtbank heeft drie curatoren aangesteld om het faillissement af te ronden. Die waren gisterennamiddag al in de vestiging in Genk poolshoogte gaan nemen. Of er enige kans bestaat op een doorstart of overname, was gisterenavond nog niet bekend.

DC

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio