thumbnail: null
thumbnail: null

"Agressie zat niet in Kim, niet verbaal en zeker niet fysiek"

“Niemand weet waarom hij dit gedaan heeft. Heel onze familie is in shock.” Volgens oom Yves D’Haese kwam Kim De Gelder als kind zeker niets te kort.

ghouben

Nog helemaal niet bekomen van de eerste schok, kregen de ouders en andere familieleden van Kim De Gelder maandag een nieuwe mokerslag te verwerken.

Hun zoon, broer of neef was niet alleen de moordenaar van twee baby’s en een kinderverzorgster, hij had eerder al een bejaarde vrouw om het leven gebracht.

Warm nest

De babymoordenaar groeide op in een warm nest, aldus zijn oom. ”Op materieel vlak kwam hij nooit iets te kort. Maar zijn ouders gaven hem ook de nodige aandacht, zagen hem doodgraag en boden hem alle kansen die hij nodig had.” In de opvoeding is het volgens Yves D’Haese niet fout gelopen.

"Agressie zat er niet in"

Hij bevestigt wel het beeld dat iedereen tot nog toe van hem heeft geschetst. ”Als er een familiefeestje was, dan bleef hij altijd op zijn stoel zitten. Kijken, meer niet. Maar hij vermaakte zich wel. Hij was de alternatieveling, met lang haar en een wat meisjesachtig uiterlijk. Een beetje soft misschien ook. Agressie zat er bij hem niet in, niet verbaal en zeker niet fysiek. Daar hebben we nooit wat van gemerkt.”

Meer over Kim De Gelder