Maazou: "Ik wil nu direct naar Moskou"

Moussa Maazou wil meteen naar CSKA Moskou vertrekken. De 20- jarige Nigerees is bereid om zondag nog met Lokeren tegen Genk te spelen, maar vertrekt daarna naar Rusland. De Wase club verkocht de huidige topschutter van de Belgische competitie al voor ruim 5 miljoen euro aan CSKA. Normaal zou de transfer pas in mei ingaan en Georges Leekens wil hem absoluut tot dan houden, maar Maazou heeft geen trek meer in nog vier maanden Daknam. “Mijn hoofd zit al in Moskou.”

kscherpenberg

Maazou scoorde na de winterstop nog drie goals in twee competitieduels en verstevigde zo zijn koppositie in de topschuttersstand, maar hij zal allicht niet de beste goalgetter van dit seizoen worden. De Nigerees wil namelijk meteen naar Rusland vertrekken. “Ik wil inderdaad zo snel mogelijk weg”, aldus Maazou. “Hopelijk wordt het duel tegen Genk mijn laatste wedstrijd hier. Het zou niet goed zijn als ik nog langer in Lokeren blijf. Niet goed voor mij en niet goed voor de club. Ik zit met mijn hoofd al volledig in Moskou. Ik kan ’s nachts zelfs niet meer slapen, zo erg is het. Tijdens de match probeer ik me te concentreren, vandaar die drie goals tegen Zulte Waregem en Tubeke, maar ik ben niet meer dezelfde Maazou als drie maanden geleden.”

Maar Leekens wil jou tot de laatste speeldag houden.

Dat begrijp ik allemaal wel, maar het bestuur en ikzelf hebben toch het laatste woord? Ik heb een jaar lang alles gegeven voor Lokeren, nu hoop ik dat ze mij respecteren. De club kan niet meer zakken, dus er valt niks meer te verliezen. Mijn beslissing staat vast.

Wat als ze jou niet meteen laten gaan?

Dan pak ik mijn boeltje en ga ik meteen terug naar Afrika. Neen, dat laatste is om te lachen, maar er moet een oplossing komen. Ik ga zo snel mogelijk met de voorzitter praten. Ik ben bang dat er anders een onleefbare situatie ontstaat en daar is niemand bij gebaat.

Op die manier mis je de kans om Belgisch topschutter te worden.

Dat is jammer, maar ik vind veertien goals in achttien matchen ook al magnifiek. Ik moet aan mijn toekomst denken. CSKA heeft een nieuwe trainer, Zico. Hij kent mij totaal niet, dus het is belangrijk dat ik mezelf zoveel mogelijk kan bewijzen op training. Hoe sneller ik in Moskou ben, hoe beter. De Russische competitie begint pas in maart, maar CSKA speelt op 18 en 26 februari in de UEFA Cup al tegen Aston Villa. Gezien mijn droom om ooit in Engeland te voetballen, zijn dat matchen die ik niet wil missen. Dat zullen ze in Lokeren toch begrijpen?

Steven TUYLS