Getuigen van moorden De Gelder gezocht

De federale politie en het parket van Dendermonde hebben een opsporingsbericht verspreid voor getuigen van de vier moorden waaraan Kim De Gelder mogelijk schuldig is. Het gaat om de moord op de 73-jarige Elza Van Raemdonk in Vrasene en de steekpartij in kinderdagverblijf Fabeltjesland in Sint-Gillis waarbij twee baby's en een verzorgster om het leven kwamen.

ikerremans

Het bericht werd verspreid op vraag van de onderzoeksrechter in Dendermonde. De politie en het parket zijn dringend op zoek naar mensen die iets verdachts gezien hebben op het tijdstip van de moorden.

Elza Van Raemdonk werd op 16 januari, kort na de middag, om het leven gebracht met messteken. De steekpartij in Sint-Gillis vond afgelopen vrijdag omstreeks 10.15u plaats.

Zwart haar

Kim De Gelder is mogelijk ook aan andere kinderdagverblijven in Dendermonde geweest, zo bijvoorbeeld kinderdagverblijf 'Peuterland', aan de Blauwe Steenstraat en kinderdagverblijf 'Zonneschijn' aan het Sas 36 (foto's).

De dader verplaatste zich per fiets (foto). Het is een slanke man van ongeveer 1.80 meter. Hij is 20 jaar oud en heeft kort zwart haar. Afgelopen vrijdag had hij zijn haar oranje-ros gekleurd.

De politie verspreid geen recente foto van de verdachte om het onderzoek niet te hinderen. Het parket en de politie vraagt iedereen die meer weet over de feiten om contact op te nemen met de onderzoekers. Ook zij die alleen getuigenissen aflegden in de pers, moeten zich melden.

Tiplijn

Voor mensen die informatie kunnen verschaffen aan de speurders, werd een tiplijn opgestart. Het telefoonnummer is 0800/91.119.

Het volledige opsporingsbericht vindt u hier

Foto's: Federale politie