Vakbonden ING vrezen afdankingsgolf

De vakbonden van ING België vrezen voor afvloeiingen. In totaal moet er immers 120 tot 130 miljoen euro worden bespaard.

jvangeyte

De maatregel past in een grote besparingsoperatie van ING. De bank maakte vorig jaar een verlies van 1 miljard euro. Om de situatie recht te trekken, worden wereldwijd 7.000 van de 130.000 banen geschrapt.

Een deel van de besparingen zou gerealiseerd kunnen worden met brugpensioenen en natuurlijke afvloeiingen bij het personeel. Toch zouden deze ingrepen, samen met een geplande besparing op de operationele kosten, niet volstaan.

Binnen twee weken gaat de directie het personeel verder informeren. Volgens de socialistische vakbond BBTK kunnen de maatregelen niet anders dan pijnlijk worden. Over het aantal banen dat moet verdwijnen, werd niet gesproken. Het getal van 300 dat circuleert, wordt door de directie niet bevestigd.

Investment Management

Bij dochterbedrijf ING Investment Management besloot het personeel intussen om actie te voeren. Daar werd al bekendgemaakt dat er 112 banen verdwijnen. De kans dat het personeel elders wordt opgevangen binnen ING is nu klein geworden. ING Investment Management staat in voor het beheer van de beleggingsfondsen van de bank. Die activiteit wordt grotendeels overgeheveld naar Nederland. In ons land blijft enkel een verkoopsafdeling over. (jvg)