Stad Leuven gaat Marktrock voor het eerst subsidiëren

Het festival Marktrock krijgt dit jaar, voor het eerst in het 26-jarig bestaan ervan, subsidies van de stad Leuven. De stad stelt 100.000 euro ter beschikking. Het festival duurt dit jaar geen drie, maar twee dagen en gaat door op 14 en 15 augustus. Dat maakte de Leuvense burgemeester Louis Tobback maandag bekend.

ikerremans

Marktrock wordt net als vorig jaar georganiseerd door The Entertainment Group (TEG). De organisatoren hadden de stad gevraagd om financieel bij te springen. Ook Tobback vond de tussenkomst van de stad noodzakelijk.

Gratis

"De vorige editie was succesvol op vlak van sfeer en opkomst, maar was tevens zeer verlieslatend voor TEG. Dat de festivalduur beperkt blijft tot twee dagen betekent voor de stad tevens een hele besparing. In 1996 hebben we berekend dat onze logistieke steun toen goed was voor 150.000 euro."

TEG maakte enkele weken geleden al bekend dat de editie van Marktrock 2009 een volledig Belgische affiche zal hebben en volledig gratis zal zijn. In 2008 kostten de concerten op de Oude Markt nog 20 tot 26 euro. Het is momenteel nog niet duidelijk hoeveel podia er dit jaar zullen staan.

"Als deze formule slaagt zijn we terug op weg", zegt Tobback.