Norbertijnen en jongeren bloggen uit abdij van Averbode

In 2009 viert de abdij van Averbode haar 875-jarig bestaan. Daarbij kijkt de abdijgemeenschap niet alleen naar het verleden. De abdij lanceert een heuse jongerenblog, "om ook in de wereld van vandaag en morgen aanwezig te zijn".

pirombouts

De norbertijnenabdij wil naar eigen zeggen "op een eigentijdse manier aan jonge mensen inspiratie en ruimte bieden om de wereld van het abdijleven, van geloof en bezinning te verkennen". Een redactie van norbertijnen zal regelmatig zorgen voor nieuwe posts.

Gebeurtenissen in en rond de abdij

Jongeren die in de abdij op bezinning of bezoek komen, kunnen er met tekst en foto's hun belevenissen delen. Samen met Uitgeverij Averbode wordt er geregeld gezorgd voor artikels over spiritualiteit, zingeving, geloof en kerk. Verder signaleert de jongerenblog markante gebeurtenissen in en rond de abdij.

Ook gebeds- en bezinningsteksten, info over kerkelijke feesten, discussievragen, interessante weblinks vinden hun plaats op de blog. De jongerenactiviteiten in de abdij worden er aangekondigd en achteraf kunnen deelnemers hun herinneringen in woorden en beelden uitwisselen.

Bezoek de blog

Ook andere blogbezoekers kunnen er steeds hun verhaal kwijt in het gastenboek. Geïnteresseerden surfen naar de jongerenblog van de Abdij van Averbode!