Sportjournalist Jack Van Gelder krijgt rol in musical

De Nederlandse sportverslaggever Jack Van Gelder zal in eigen land te zien zijn in de musical 'Les Misérables'. Hij neemt de rol van herbergier Thénardier op zich.

kscherpenberg

"De Engelse regisseur zag het eerst niet zitten”, aldus een eerlijke Van Gelder. "Maar opeens draaide hij om als een blad aan een boom. Dat ik dit op mijn 58e nog mag meemaken!”

De maat

"Ik kan het nog steeds niet bevatten, maar het is echt gelukt. Bij de auditie waren ze verbaasd dat ik elke noot haalde en ik blijk ook nog maat te kunnen houden. Het wil niet zeggen dat ik nooit in paniek raak. Ik heb laatst van het Les Misérables-tekstboek alle pagina’s gekopieerd waarop ik voorkwam. Toen had ik weer overzicht. Het is veel studeren maar wel te doen."

Van Gelder zal wel nog niet meteen te zien zijn in de musical. Eerst kruipen nog Carlo Boszhard en Richard Groenendijk in de huid van de herbergier.

Slapeloze nachten

Toch blijft het vreemd dat Van Gelder nu plots gaat acteren. "Ik houd intens van voetbal. Lekker buiten, het gras ruiken. Maar ik houd ook al 35 jaar van musical, ik heb ze allemaal gezien. Van de eerste Misérables, achttien jaar geleden, heb ik zelfs nachten niet geslapen.”

In Vlaanderen speelde acteur Marc Lauwrys, bekend van 'Familie', de rol van van de herbergier.