Leye (Zulte Waregem) naar Rusland of Tsjetsjenië?

”Als je kiest voor Rusland, dan doe je dat niet voor het geld”, zei Mbaye Leye (foto) gisteravond nadat hij weer eens had gescoord voor Zulte Waregem.

ghouben

In de tribune zat een scout van het Tsjetsjeense Terek Grozny. Hij laat vandaag aan de clubleiding weten hoeveel dollars zijn vereniging veil heeft voor de Senegalese spits.

50 graden verschil

Ook Lokomotiv Moskou had een scout gestuurd. Of dat betekent dat Leye nu bijna de deur uit is? Francky Dury trok de wenkbrauwen hoog op: ”Wanneer een Senegalees gaat voetballen in Rusland, dan weet hij nog niet wat hem zal overkomen: da’s vijftig graden verschil!”

Vermoedelijk zal dit argument niet volstaan om Leye in Waregem te houden. Overigens is zijn ingesteldheid al slap als hij denkt dat het voetbal daar amper wat voorstelt en de roebels volstaan om een verblijf in het rumoerige Tsjetsjenië te doorstaan. Dan onderschat hij de Russische competitie.

Vervanger?

Dury kan er alvast niet om lachen: ”Ik heb nog heel weinig mogelijkheden om te wisselen. Ik heb vandaag twee keepers op de bank moeten zetten om die te kunnen vullen.” Of er dan nog een vervanger komt indien Leye vertrekt? ”Dat moet je aan de clubleiding vragen. De Russen hebben alvast nog meer tijd dan wij...” Hun transferperiode duurt inderdaad nog tot 1 maart, maar vandaag verwacht de clubleiding toch al een bod.