Namaak zandduin op De Locht in Eksel

De bouwvergunning wordt binnenkort afgeleverd, en het is de bedoeling dat voor de zomer de werken starten die de omgeving van het buurthuis De Locht in Eksel herinrichten.

ghouben

Het project kadert in het landinrichtingsproject Grote Netegebied van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) dat ook de omgeving van de Stermolen en enkele veldkapellen verfraait.

“Een opmerkelijke ingreep zal het aanbrengen van een zandduin zijn, een imitatie tenminste”, licht burgemeester Raf Truyens toe.

“We gaan namelijk een kindvriendelijker omgeving maken. Er komt een tweetal speeltoestellen, en met het aanbrengen van zand en groenbeplanting willen we vooral ruimte scheppen waar jongeren kunnen ravotten. Momenteel is er een afrastering, maar die zal plaatsmaken voor haagpartijen zodat de site onbeperkt toegankelijk is en kinderen toch worden verhinderd de straat op te lopen.”

Podium

Ook de parkeergelegenheid wordt heraangelegd, terwijl de achterzijde van het buurthuis een aanwinst krijgt voor activiteiten, met name een soort permanent podium. Truyens benadrukt dat het een buurthuis blijft. “De buurtwerking blijft baas."

267.000 euro

De kostenraming voor de huidige herinrichting bedraagt afgerond 267.000 euro, waarvan 74.000 euro voor de gemeente. De rest wordt betoelaagd via de VLM.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio