Runner-up Tsonga stoot opnieuw door naar kwartfinales

Op de Open Australische tenniskampioenschappen in Melbourne heeft de Spanjaard Fernando Verdasco voor een verrassing gezorgd. Verdasco speelde de Brit Andy Murray (ATP-4) naar huis na een slopende vijfsetter: 2-6, 6-1, 1-6, 6-3 en 6-4. In de volgende rond wacht nu de Fransman Jo-Wilfried Tsonga, vorig jaar nog verliezend finalist.

pirombouts

Verdasco (ATP-14) kon rekenen op een ijzersterke service en had aan één break in de vijfde set genoeg om een onregelmatige Murray wandelen te sturen.

Tsonga haalde het dan weer in drie sets van de Amerikaan James Blake: 6-4, 6-2 en 6-4. In de derde set werd de strijd tussen de twee kemphanen even onderbroken voor een vuurwerk. Australië herdacht vandaag namelijk Australia Day, dat is de dag waarop in 1788 de eerste gevangenen aanmeerden.

Monfils geeft op

In tegenstelling tot de spannende vijfsetter die Verdasco en Murray serveerden, regende het eerder op de dag opgaves in Melbourne. In het Frans onderonsje gooide Gael Monfils (ATP-12) de handdoek tegen Gilles Simon (ATP-6). Die laatste stond op dat ogenblik 2-1 voor in sets: 6-4, 2-6 en 6-1.

Rafael Nadal stootte dan weer moeiteloos door naar de kwartfinales. De nummer één van de wereld won van de Chileen Gonzalez (ATP-13) in drie sets: 6-3, 6-2 en 6-4.

Nog meer opgaves

Ook in het vrouwentennis werden enkele wedstrijden vroegtijdig beëindigd. Victoria Azarenka won nochtans de eerste set tegen Serena Williams, maar werd onwel. De Wit-Russische verliet ontroostbaar het tornooi bij een 6-3, 2-4-stand.

Ook de Chinese Jie gaf op met een polsblessure tegen Svetlana Koeznetsova. Op dat ogenblik stond de Russische 4-1 voor in de eerste set.