Naar één Antwerpse topsportclub?

Basket, volley en voetbal in Metropool plannen een verregaande samenwerking De verdeelsleutel is besproken: 80% voor G. Beerschot, 15% voor Giants, 5% voor Topvolley Komt er een extra indoorhal naast een voetbalstadion op Petroleum Zuid?

ghouben

Is er één topsportclub in Antwerpen op komst? De samenwerking tussen Germinal Beerschot, Antwerp Giants en Precura Antwerpen neemt steeds concretere vormen aan.

Commerciële samenwerking

Vorige week hebben de clubs uit respectievelijk voetbal, basketbal en volleybal hun plannen toegelicht op het Stadhuis. De drie clubs gaan een commerciële samenwerking aan en vormen weldra een nieuwe vereniging.

Barça voorbeeld

Deze multisportclub, naar buitenlandse voorbeelden als PSG of Barcelona, zou makkelijker toegang moeten krijgen tot het Antwerpse bedrijfsleven. De verdeelsleutel is al besproken: 80% van het budget gaat naar het voetbal, 15% naar het basket en 5% naar het volleybal.

Naast het nieuwe voetbalstadion zou op Petroleum Zuid ook een specifieke zaalsporthal van zo’n 3.000 plaatsen kunnen komen. De Lotto Arena, momenteel thuisbasis van de Giants, zou dan veeleer als evenementhal dienen.

Tekenen?

Als het bestuur van Germinal Beerschot zich achter dit project schaart, wordt begin februari het samenwerkingsverband ondertekend, half februari volgen verdere details.

De drie ’stichtende leden’ beschikken over een vetorecht over het toetreden van eventuele nieuwe partners. Voorlopig (?) blijft voetbalclub Antwerp sowieso de grote afwezige in dit verhaal.