Eric pleegde moord op Mike met taartmes

Sedert vrijdag weten de kijkers van ‘Thuis’ dat Eric de man is naar wie inspecteur Geens al een hele tijd op zoek is, alle ondervragingen ten spijt. Het bleef lange tijd een raadsel wie de gevaarlijke oplichter Mike had gedood.

wverhaert

Voor wie niet zo’n trouwe kijker is van ‘Thuis’ en de moord op Mike heeft gemist: Mike was de wittekop die een relatie begon met zijn dochter Femke, die lange tijd niet wist dat Mike eigenlijk haar vader was.

Mike probeerde Femke te wurgen, maar een onbekende stak Mike neer met een taartmes. Alleen Femke wist wie haar redder was, de ‘Thuis’-kijker werd nog een tijdje in spanning gehouden.

Koffietafel

Tot de aflevering van vrijdag: in een scène op het kerkhof, bij het graf van Sofie, bleek uit het gesprek tussen Eric en Femke dat het aan Eric te danken was dat Femke niet door Mike was gewurgd tijdens de beruchte koffietafel. Ze bedankte Eric, en beloofde de lippen voor eeuwig stijf op mekaar te houden. Het moet dus Eric zijn die Mike onschadelijk heeft gemaakt.

De vraag is hoe lang Eric uit de handen van de politie kan blijven. Het antwoord is: niet bijzonder lang. Vrijdag werd Erics vrouw Martine nog uitvoerig op de rooster gelegd door inspecteur Geens. Eric begint de vrezen dat hij door Femkes zwijgen zijn vrouw beschuldigt van moord.

Deze week is er ook heel wat te doen omtrent een mogelijk aanstaand huwelijk tussen Cois en en zijn geliefde Julia. Wij kunnen alleen verklappen: tussen Romeo en Julia ging dat vlotter.