Eenzaat wordt kille moordenaar, psychiaters onderzoeken dader

Wie is Kim De Gelder? Wat dreef de jongeman om vorige vrijdag met een akelig beschilderd gezicht vanuit Sinaai naar Dendermonde te trekken en er een onbegrijpelijk bloedbad aan te richten in kinderdagverblijf Fabeltjesland? De Gelder zou volgens bronnen dicht bij het onderzoek “apathisch” en “suïcidaal” zijn. De 20-jarige babymoordenaar van Sinaai wordt vandaag onderzocht door 3 psychiaters.

wverhaert

Over één ding is iedereen uit zijn omgeving het roerend eens: Kim De Gelder was voor de slachtpartij een ‘brave’ jongen. Een onopvallende maar goede leerling. De magere, bleke kerel zei altijd vriendelijk goeiedag. Veel meer dan dat kwam er niet uit. Hij liep altijd ineengedoken. Veel kennissen, laat staan vrienden, had hij niet.

Bizar

Jarenlang droeg hij zijn haren onverzorgd lang voor zijn ogen en ging hij bijna altijd in het zwart gekleed. Zijn laatste jaar op school veranderde hij. Zijn haar was kort. Eindelijk werd zijn gezicht zichtbaar. Hij liep wat meer rechtop, lachte wat meer, maar bleef een bizarre figuur.

Hij volgde ooit gitaarlessen aan de muziekschool van Sint-Niklaas en was gek op films.

Ondanks de lange en zware ondervragingen door de speurders repte hij nog altijd met geen woord over wat hij heeft aangericht. Hij bevestigt daarmee het beeld dat iedereen altijd van hem had: een erg gesloten eenzaat.

Lees ook: 'Onbegrip en woede', het standpunt van redacteur Dirk Castrel.

Betuig uw steun aan de slachtoffers in ons online rouwregister.

Meer over Kim De Gelder