Agent De Mey: "Babymoordenaar verzette zich niet"

Wijkagent Patrick De Mey beleefde vrijdag bange momenten. Nadat hij Kim De Gelder in Lebbeke staande had gehouden, moest hij de babydoder moederziel alleen drie minuten lang onder schot houden. ”Pas achteraf besefte ik dat dankzij die arrestatie een grotere ramp vermeden was.”

wverhaert

“Hij beantwoordde niet volledig aan de persoonsbeschrijving. Hij had ros haar, maar hij was zeker geen 28. Hij had ook geen schmink meer op zijn gezicht en zijn kleren kwamen niet overeen met de beschrijving. Om op zeker te spelen, hield ik hem toch tegen.”

De jongeman gaf meteen een heel eigenaardige indruk. “Ik zag direct dat er iets mis was met hem. Hij keek los door me heen. Op dat ogenblik wist ik genoeg. Ik nam hem onder schot en riep versterking in.”

Grote lach

“Hij was absoluut niet agressief en verzette zich geen seconde. Toen ik hem vroeg om van zijn fiets te stappen en zijn rugzak op de grond te zetten, gehoorzaamde hij perfect.

Maar antwoorden op mijn vragen, daar had hij duidelijk geen zin in. Hij bleef me heel de tijd aanstaren met opengesperde ogen en een grote lach op zijn gezicht.”

Drie minuten nadat de wijkagent Kim De Gelder had tegengehouden, kwamen verschillende politiecombi’s ter plaatse.

Lees ook: 'Onbegrip en woede', het standpunt van redacteur Dirk Castrel.

Betuig uw steun aan de slachtoffers in ons online rouwregister.

Meer over Kim De Gelder