"Op school werd Kim De Gelder plagerig satan genoemd"

”Niet te geloven”, zeggen oud-medeleerlingen van De Gelder. Het beeld van de moordenaar als eenzaat kunnen beide meisjes bevestigen. "”Een tijdje werd hij plagerig satan genoemd", weet een derde medeleerling, die anoniem wenst te blijven.

wverhaert

Mariska (fictieve naam) zat twee jaar met hem in de klas in Sint-Carolus in Sint-Niklaas. ”Ik volgde de richting sociaal technische wetenschappen, hij farmaceutisch- technisch assistent. Voor de algemene vakken zaten we samen.”

Het beeld van De Gelder als eenzaat kunnen beide meisjes bevestigen. Stephanie: ”ik kende hem alleen omdat we dagelijks op de bus van Sinaai naar Sint- Niklaas zaten. Hij stond altijd recht, hield zich vast aan een van de palen en zweeg. Hij maakte met niemand contact.”

Altijd alleen

Ook Mariska zegt dat de jongeman altijd alleen was op school. ”Maar wel steeds vriendelijk. Hij zou nooit heftig reageren, mocht hij worden uitgedaagd. Net daarom is het zo moeilijk te vatten dat Kim die gruwelijke feiten geeft gepleegd.”

Een andere oud-leerling van Sint-Carolus, die ook niet met naam in de krant wil, kent De Gelder. ”Een tijdje werd hij satan genoemd, wat plagerig omdat hij lang vettig zwart haar had. Maar met de laatste ’honderd dagen’ ben ik samen met hem op stap geweest. Hij kwam toen over als een vriendelijke, maar erg stille en gesloten jongen.”

Lees ook: 'Onbegrip en woede', het standpunt van redacteur Dirk Castrel.

Betuig uw steun aan de slachtoffers in ons online rouwregister.