"Waarom zouden we De Gelder níét verdedigen?"

Wie de taak op zich zal nemen om advocaat te worden van Kim De Gelder, is nog niet bekend. Maar Pol Vandemeulebroucke en Bart Herman, de advocaten die Hans Van Themsche verdedigden, zouden een gesprek niet uit de weg gaan.

ghouben

“Voor alle duidelijkheid: ik heb nog geen contact met De Gelder gehad”, zegt strafpleiter Pol Vandemeulebroucke. “Maar ik zie geen enkele reden waarom ik zoiets zou weigeren. Indien ik gevraagd word, zou ik zeker met hem gaan praten. Al hoor ik in de media dat er met die man op dit ogenblik moeilijk een gesprek gevoerd kan worden.”

Ook een vader en moeder

Ook Bart Herman (foto), die samen met Vandemeulebroucke de verdediging van Van Themsche op zich nam, zou met De Gelder gaan praten. “Het is belangrijk dat zijn motieven uitgeklaard worden”, zegt hij. “Zowel voor de maatschappij als voor zijn familie. Je mag niet vergeten dat die man ook een vader en een moeder heeft.”

Ego

Dat zijn collega-strafpleiter Jef Vermassen bij de hele zaak-De Gelder niet van het scherm is weg te slaan, lacht Bart Herman wat weg. “Het is jammer dat altijd dezelfde mensen aan het woord komen. En sommige van die mensen hebben dat blijkbaar ook nodig om hun eigen ego te strelen.”

Zowel Pol Vandemeulebroucke als Bart Herman benadrukken dat ze hopen dat Kim De Gelder aan een grondig psychiatrisch onderzoek wordt onderworpen.

Lees ook: 'Onbegrip en woede', het standpunt van redacteur Dirk Castrel.

Betuig uw steun aan de slachtoffers in ons online rouwregister.

Meer over Kim De Gelder