Tennis “Ik was goed voorbereid”

Voor de derde keer op rij heeft Diest-speler Maxime Braeckman de VTV-indoorkampioenschappen in Ham gewonnen. In de finale klopte hij Dennis Mertens met twee keer 6-4. Bij de dames won Nicky Van Dyck het tornooi na winst op de slotdag tegen Kim Stubbe: 6-1, 6-4.

Toch ging het niet van een leien dakje”, lachte een gelukkige Braeckman na afloop van zijn zege tegen Dennis Mertens. “Het werd twee keer 6-4, maar ik scoorde zeker niet veel meer punten dan hem. Dennis is veel sterker geworden, dat belooft voor het zomerseizoen. Zelf heb ik de hele week goed getennist. Ik was beter voorbereid dan andere jaren. Ik heb meer getraind en al die uren sparring, dat levert zijn vruchten af.”

Braeckman had in de kwartfinale al vrij vlot Wim Fissette opzij gezet en bewees daarmee dat hij de vorm al vroeg te pakken heeft dit jaar. Plus hij begon extra goed uitgerust aan de finale, want tegenstander Dominique Coene moest in de halve eindstrijd al na één game de handdoek gooien door rugproblemen. “Al bij al verlies ik geen enkele set in het tornooi en dat doet toch deugd”, aldus Braeckman. “Ik hoop nu in de zomer weer uit te pakken in het Belgian Circuit. Minstens de top drie halen, dat is de doelstelling.”

Désirée Bastianon werd er in de halve finales uitgekegeld in Ham door Kim Stubbe. 6-4, 7-6 werd het in het voordeel van Stubbe, die zondag zelf de finale verloor van Nicky Van Dyck. “Désirée heeft zeker niet wakker gelegen van haar uitschakeling. Zij heeft met haar studies andere prioriteiten”, verdedigde Maxime Braeckman het verlies van zijn vriendin. “En de resultaten van de examens waren prima, dus zijn we allebei tevreden.”

GuS


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio