Duric vogelvrij verklaard

Hoepertingen had in de eerste helft de overhand maar stuitte op een scherpe counter van Godsheide. Na de koffie was de wil er nog wel maar zonder zaalvoetballers Duric, die vakkundig van het veld werd getrapt, en de geschorste Skeric bleek de ploeg over te weinig creativiteit te beschikken. De droom over de periodetitel is zo goed als voorbij, de bezoekers daarentegen gaan een rustige terugronde tegemoet.

Manshoven kopte al vroeg een vrijschop onbegrijpelijk voorlangs. Op het kwartier passeerde Piet Vanrusselt zijn man op de flank.

Vanheusden duwde diens lage voorzet meteen binnen: 0-1. Vooraleer Hoepertingen kon reageren stond het bijna 0-2. Maes zonderde Vanheusden af voor Bonneux maar de keeper pakte sterk. Manshoven onderschepte voor Hoepertingen een te korte terugspeelbal maar schoot vanuit een scherpe hoek overhaast naast. Linkerflankspeler Semir Duric haalde met veel moeite de rust. Piet Vanrusselt pakte na een duel met hem een gele kaart, Vanhentenrijck kwam er met geel nog bijzonder goed vanaf en Vanrijkel was zo dom om Duric tweemaal in evenveel minuten onderuit te trappen.

“Ik heb hier geen woorden voor”, zuchtte Duric. “Het was snel duidelijk dat ik, net als in de heenmatch, de partij niet mocht uitspelen. Als de eerste charge van Vanhentenrijck met rood bestraft werd, had de match misschien heel anders verlopen. Nu we verloren hebben, mogen we de periodetitel vergeten. Bovendien moeten we opnieuw naar beneden kijken.”

In een tweede helft die nog weinig om het lijf had, verkeek Thoelen zich op een verre uittrap van Gilissen en lobte hij zijn eigen doelman: 0-2. Hoepertingen drong de hele tweede helft nog wel aan maar het pleit was beslecht. “Het was zeker geen opdracht van mij om Duric te liquideren”, verontschuldigde Godsheide-trainer Luk Verstraeten zich nog. “Vanhentenrijck kwam met geel inderdaad goed weg. Duric is echter een uitdagende speler, type Boussoufa. Uiteindelijk ben ik wel blij dat we de drie punten pakten, natuurlijk. Nu zitten we op schema.”

Pablo COOSEMANS

HOEPERTINGEN: Bonneux, Thoelen, Christophe (84’ Vandormael), Pirlet, Vranken (66’ Schillewaert), Gielen, Uten, Duric (74’ Luwel), Vandebosch, Manshoven, Vanoirbeek.

GODSHEIDE: Gilissen, Nelis, Lenaerts, P. Vanrusselt, Hendrix, Vanheusden (79’ Rosius), Lardinois (63’ Schillewaert), Vanhentenrijck, Maes (58’ Casado), Vanrijkel, Pollaris.

Doelpunten: 14’ Vanheusden 0-1, 64’ Thoelen (owngoal) 0-2. Gele kaarten: Vanhentenrijck, P. Vanrusselt, Vanoirbeek, Vanrijkel, Vanheusden. Rode kaart: 44’ Vanrijkel (2x geel). Scheidsrechter: Swerts. Toeschouwers: 120.

-


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio