Invaller Bastiansen breekt de ban

Thes is er zaterdagavond niet in geslaagd de negatieve spiraal te doorbreken tegen Sint-Lenaarts. Bij de bezoekers was het vooral Mariën die de beste kansen kreeg, maar zijn vizier stond niet goed afgesteld.

Thes reageerde eerst met een kopbal van Goyvaerts, wat later kwam Van Bael twee keer goed tussen bij pogingen van De Cantis. Vlak voor de pauze kreeg Bevers nog een vrije schietkans, maar hij knalde hoog over. De thuisploeg kwam gedreven uit de kleedkamer en kreeg op het uur een mooie kans op de 1-0. Na een snelle aanval op rechts zette De Cantis voor tot bij Basiakos, maar Van Bael tikte zijn schot uit de benedenhoek. Het doelpunt viel kort daarna aan de overkant toen invaller Bastiaensen vanop 25 meter in de hoek binnenknalde: 0-1. Nadat Koppers nog een lobballetje van Severeyns van de lijn keerde, zorgde Vissers alsnog voor de verdiende 0-2.

“Op het vlak van mentaliteit mag ik zeker niet klagen,” aldus Thestrainer Eric Reenaers. “Maar we hadden te veel onrust aan de bal. Je merkte wel dat door het gemis van Missotten en Michels de automatismen achteraan ontbraken. Thes moet eens op voorsprong kunnen komen, ik denk dat we dan wel het nodige vertrouwen zouden hebben. Och, er is nog niks voorbij, al moeten we beseffen dat er geen dertig matchen meer zijn om ons te redden.”

KJ

THES: Van Der Velde, Beutels, Koppers, Put, Reynders, Goyvaerts, Basiakos, Bartoli, De Cantis, Vanderbiesen (70’ Bilican), D’Ignazio (85’ Vermeulen).

ST-LENAARTS: Van Bael, Herrijgers (46’ Bastiaensen, 71’ Caushilari), Kortland, Meyvis, Mariën, Bevers (85’ Jansen), Vissers, Jaspers, Severeyns, Gul, Berghmans.

Doelpunten: 66’ Bastiaensen 0-1, 84’ Vissers 0-2. Gele kaart: Bartoli. Scheidsrechter: Verheyen. Toeschouwers: 600.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio