“Hopelijk zijn we vertrokken”

Geluk kan in kleine dingen zitten. Danny Lenaerts weet er sinds zaterdagavond alles van. Met zijn twee doelpunten - en een gemaakt doelpunt van Cochet voor de lijn gekeerd - kon niemand er naast kijken. Op De Roosen was hij de man van de match. De centrale verdediger van Heusden-Zolder verkeerde na afloop in een sportieve roes. Dat mag wel na zo’n prestatie.

“Wij spelen al een paar weken goed, maar het geluk moet er ook zijn. Vandaag was er dat. Hopelijk zijn wij nu vertrokken.” Voor de speler in kestie was het drie jaar geleden dat hij nog een twee keer in een wedstrijd scoorde. Dat het nu tegen Neerpelt gebeurde maakte het dubbel plezant. “Ik ken nogal wat spelers van Neerpelt, vandaar.” Feit is dat Heusden-Zolder een goede zaak doet met deze zespuntenmatch te winnen. “In de heenronde was het precies andersom. Toen ging Neerpelt met de punten lopen.”

Over de doelpunten was Lenaerts kort: “Het eerste kwam er toen Braem kwam opzetten en mij aanspeelde. Ik mocht gewoon oprukken en met een beetje geluk heb ik de bal binnen gewerkt.” Dan kwam Heusden-Zolder na de rust met tien te staan? “Een goedkope uitsluiting van Bram Oostvogels vonden wij. Dan had de ref Cochet ook rood mogen geven. Maar met tien gingen wij wel sneller spelen en Neerpelt bleef te tam. Dat was ons voordeel.” Ook bij zijn tweede doelpunt op corner was er wat geluk mee gemoeid, gaf Lenaerts aan. “De verdienste van de groep.

Wij bleven aanvallen en kregen drie hoekschoppen op een rij. Ik ga altijd mee naar voor. Als er eentje goed valt is het bingo en dat was dit keer zo.” In het Neerpeltse kamp was de verslagenheid groot. De match die nooit mocht worden verloren heeft niets opgeleverd. Zelfs één puntje werd niet gered. Geert Cochet: “Het is elke week hetzelfde verhaal. Tegen tien zou het gemakkelijker moeten gaan, maar wij vergeten te voetballen en gaven te veel corners weg.” Een sportief gewetensonderzoek is bij de Esperanzaspelers wel op zijn plaats.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio