Verzwakt Bocholt duwt muur niet omver

Een gehandicapte thuisploeg is tegen een stug verdedigend Verviers niet verder geraakt dan een mager gelijkspel. Een terechte uitslag want de Walen zorgden voor knap offensief weerwerk.

De wedstrijd kon nochtans moeilijk beter beginnen. Na een afgeslagen bezoekende aanval bereikte Janssen vanop rechts de aanstormende Kocaslan en die kende geen genade. Erop en erover zou je denken maar al gauw bleek dat de snelheid van de geschorste Vrolix danig werd gemist. Missertjes van beide doelmannen kenden geen vervolg en ook Castela en De Condé kregen de bal niet tegen de netten. Bocholt ging na de koffie even op zijn elan door maar na kansjes voor Kocaslan en Vangeel zorgde Guidone voor een fikse anti-climax. Het was het sein voor een heuse slijtageslag waarin Janssen, Guidone en invaller Cossalter het doel misten. De mooiste kans was uiteindelijk nog voor Vangeel maar Cremers joeg diens poging via de lat in hoekschop.

“Zo’n thuismatch moet je gewoon winnen’, aldus Mo El Idrissi. ‘Voor de rust was het te zeer een kick and rush zodat we de spitsen niet echt in stelling kregen. Nadien vlotte het beter maar kwam er tegelijk ook veel ruimte vrij. De puntendeling is dan ook rechtvaardig.”EdSt

BOCHOLT: Thijs, Hensen, Palmans, Clabots, Luyten, El Idrissi, DeCondé, Stieners, Vangeel, Vrolix, Janssen.

VERVIERS: Cremers, Saccio (78’ Birti), Spinosa, Lanoix, Renson, Castela (73’ Cossalter), Mack, Limbourg, Matinungina (89’ Ramirez), Diaz, Guidone.

Doelpunten: 2’ Kocaslan 1-0, 55’ Guidone 1-1. Gele kaart: Matinungina. Scheidsrechter: Smet. Toeschouwers: 300.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio