Limburgse ref Boelen maakte indruk bij debuut

Ref Gunter Boelen (33) debuteerde zaterdag in Cercle-KV Kortrijk met verve in eerste klasse. Van onze man ter plaatse kreeg hij een acht op tien voor zijn wedstrijdleiding. “Mooi zo,” aldus de vierde Limburgse ref in de Pro League.

“Ook de mensen van Cercle en Kortrijk waren achteraf heel tevreden. Ze zegden dat ik meteen goed vertrokken ben. Allemaal leuk om te horen, maar ik weet dat het in mijn volgende wedstrijd in de eerste tien seconden helemaal fout kan gaan. Ik moet dus waakzaam blijven.”Zoals vooraf aangekondigd had Gunter Boelen totaal geen last van stress.

“Vrijdagnacht heb ik uitstekend geslapen. Zaterdagvoormiddag heb ik een wandeling gemaakt, in de namiddag heb ik gerust en naar een filmpje gekeken. Toen ik het veld keurde was er nauwelijks volk in dat immense stadion, maar bij de aftrap waren er 12.000. Meteen een record voor mij want voordien had ik nooit voor meer dan 4.000 toeschouwers gefloten. Het was een heel aangename match om te leiden. Zowel Cercle als KV Kortrijk brachten positief aanvallend voetballen. Je zag dat ze niet meer achterom moeten kijken in het klassement. Dat maakt het voor een ref wel gemakkelijker de juiste positie te kiezen.”LMa


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio