Vangrails beschermen woning aan zwart punt

Aan een van de gevaarlijkste punten van Zonhoven zijn vangrails gezet om het huis van Ghislain en Reinhilde Stulens-Robbben te beschermen tegen ‘inslaande auto’s’. Het huis is momenteel gehavend want de schade van de vorige knal, is nog niet hersteld. “Die vangrails zijn misschien niet echt mooi, maar onze veiligheid gaat toch voor alles”, zegt Ghislain.

Het koppel had het zich wel even anders voorgesteld, toen het drie jaar geleden de woning op het kruispunt aan de Wijerstraat en de Donkweg kocht. Het kruispunt is een van meest onveilige plaatsen in de gemeente en het werd door het Vlaams Gewest dan ook aangeduid als ‘zwart punt’ dat dringend beveiligd zou moeten worden. Maar omdat het geld op is, werd de aanbesteding uitgesteld.

Daarop stuurde de burgemeester een brief naar de minister om te protesteren tegen het uitstel. Bovendien zette de gemeente vorige week vangrails om verder onheil voor Ghislain en Reinhilde te voorkomen.

40.000 euro

“De gemeente is ze komen zetten op onze vraag, want we voelden ons hier niet meer veilig sinds die auto tegen ons huis knalde,” zegt Ghislain. Dochter Kristel woont met haar zesjarige dochter bij hen in. “Er is controle geweest en ons huis is wel nog bewoonbaar, maar er zijn wel grote kosten door die knal,” zegt hij. De woning wordt aan de buitenzijde gestut en ook in de leefruimte staan er stutbalken.

“De herstelling is geschat op 40.000 euro, maar voorlopig moeten we nog wachten. Want de verzekering is daar nog niet uitgeraakt”, zegt hij.

Uitstel

De plannen van Ghislain en Reinhilde zijn alvast voor een tijdje in het water gevallen. “We hadden plannen om ons huis te renoveren,” zucht hij. “De ramen hebben we al vernieuwd en daarna wilden we de plafonds in de living verlagen. En volgend jaar kwam het dak aan de beurt.” Maar die plannen heeft het gezin noodgedwongen moeten uitstellen. Omdat we niets kunnen doen totdat er duidelijkheid is omtrent de herstelling van de schade.” Willy VANDAEL


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio