450 parochieverantwoordelijken lanceren veertigdagentijd

450 verantwoordelijken uit zowat alle Limburgse parochies hebben zaterdagochtend op de universitaire campus in Diepenbeek de campagne van Broederlijk Delen voor de komende veertigdagentijd gelanceerd.

“We werken dit jaar onder de noemer ‘Tilak heeft ook talent’”, vertelt Marjet Haels van Broederlijk Delen. “Het gaat om een Indiaas project.VijfLimburgers die inleefreizen in India meemaakten, komen getuigen, maar we krijgen ook twee gasten uit India op bezoek die tijdens infodagen in verschillende Limburgse parochies te gast zullen zijn. Daarnaast zijn er uiteraard de traditionele activiteiten in de parochies zelf, zoals ‘Koffiestop’, culinaire dagen of gespreksmomenten en speciale vieringen. Eén van de opvallendste momenten wordt zeker ‘Culinair solidair’ in Houthalen waar we op 18 februari Indiase gerechten klaarmaken en opeten. Wie hieraan wil deelnemen, betaalt 5 euro, maar moet voor 4 februari inschrijven op 011/24.90.20.”

“We willen zoals steeds mensen samenbrengen en laten nadenken over de situaties in de wereld”, voegt Joke Stulens van Broederlijk Delen toe. “Daarbij proberen we zoveel mogelijk geld in te zamelen om plaatselijke projecten te steunen omdat wij, vanuit Broederlijk delen, absoluut willen dat alle mensen, waar ook ter wereld, het recht hebben om eigen plannen uit te voeren.”DJ


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio