Koppel uit Neeroeteren bouwt school in Gambia

Raf en Kristien Opsteyn-Simons uit Neeroeteren zijn de gangmakers van vzw Alex Nursery School The Gambia. Ze zamelen fondsen in om in het Gambiaanse Serekunda een school voor 400 straatkinderen te bouwen. Zondag organiseren ze in het cultureel centrum van Neeroeteren een ontbijtbuffet ten voordele van het schoolproject.

Vorig jaar Pasen maakten Neeroeterenaren Raf en Kristien Opsteyn-Simons in het West-Afrikaanse Gambia kennis met de plaatselijke gids Alex. Hij huurde er een gebouw om straatkinderen in Serekunda gratis onderwijs aan te bieden. “Zonder basisonderwijs zullen de kinderen later nooit voor hun rechten kunnen opkomen. Het geluk in hun ogen en hun levensvreugde maakten diepe indruk op ons en daarom vatten we plan op om er bouwgrond te kopen en een school voor 400 straatkinderen uit de grond te stampen”, doen Raf en Kristien het verhaal.

Ontbijtbuffet

Vier klaslokalen, een conciërgewoning, toiletten en een keuken, het geheel moet in de loop van 2010 afgewerkt zijn. Bouwgrond inbegrepen is er voor het gehele project 35.000 euro nodig. “De bouwmaterialen worden ter plaatse aangekocht en een lokale aannemer voert de bouwwerken uit”, onderstrepen Raf en Kristien. Ook voor de wedde van de leerkrachten is er geld nodig. Met de hulp van vrienden, verenigingen en scholen zamelde de vzw al 17.000 euro in. Om nog meer geld in het laatje te krijgen, organiseren ze zondagmorgen tussen 08.30 en 12.00 uur een ontbijtbuffet in het cultureel centrum van Neeroeteren. Volwassenen betalen 12 euro, kinderen boven zes jaar 10 euro. Thuis-acteur Steph Goossens en het Maaslands Mannenkoor verlenen gratis hun medewerking. Ook giften zijn welkom.

Jacky STIJVEN

Reservaties voor het ontbijtbuffet: 089/86.11.14 en alexnurseryschool@skynet.be Meer info over het schoolproject: www.on7yk.net


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio