Order voor themapark in Abu Dhabi

Het milieu- en bouwadviesbureau Milieu- en BouwConsult (MBC) neemt in juli intrek in een volledig gerenoveerde pastorij in Hoeselt. Het gaat om een uitbreiding in vergelijking met het huidige kantoor. MBC sleepte onlangs een grote order uit Abu Dhabi in de wacht. En ook dat betekent 3 extra aanwervingen.

Milieu- en Bouwconsult (MBC) uit Hoeselt is het eerste bedrijf dat energieprestatiecertificaten mag afleveren bij de verkoop en verhuur van residentiële gebouwen. Eerder al behaalde behaalde MBC deze norm voor veiligheidscoördinatie en energiepresatieregelgeving. “Het energieprestatiecertificaat vormt een barometer voor de energiezuinigheid van woningen”, zegt Raf Verjans van MBC. “Kopers en huurders kunnen op basis van een EPC beter inschatten hoeveel energie hun nieuwe huis zal verbruiken.”

Themapark

Verjans wijst er op dat, ondanks de barre economische tijden, het orderboek van het bedrijf propvol zit. “We komen handen te kort en zijn op zoek naar gemotiveerde nieuwe medewerkers.”

Toonaangevend is de nieuwe grote order uit Abu Dhabi die het bedrijf binnenreef. “We worden betrokken bij de uitbouw van een groot themapark in de Perzische Golf. Onze deskundigen zullen meewerken aan de organisatie en de coördinatie van de veiligheid ervan. Als visitekaartje kan dat wel tellen.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio