Germinal Beerschot boekt broodnodige zege tegen Genk

Racing Genk heeft de laatste partij van de achttiende speeldag met 4-1 verloren op het veld van Germinal Beerschot. De Limburgers laten zo de vierde plek in het klassement schieten. Germinal Beerschot rukt op naar een gedeelde dertiende plaats en is even uit degradatiezorgen.

kscherpenberg

Bij de Ratten maakte Bart Goor zijn debuut en hij wist meteen de supporters te charmeren. Hij trapte twee keer goed op doel, één keer met rechts, de andere met links.

Genk moest het onderspit delven. In de eerste helft liet het één vernoemenswaardige kans, via Bosnjak, optekenen.

De Wree

Een kleine tien minuten voor rust profiteerden de Antwerpenaren uiteindelijk van het makke Genk. Kris De Wree kopte de 1-0 binnen.

Racing Genk kwam scherp uit de kleedkamers. Alex probeerde, maar zijn team verloor al weer snel de controle aan de Antwerpenaren.

Die roken hun kans om een goede zaak te doen en het degradatiespook even af te wenden. Faris Haroun, ex-Genk, maakte de 2-0 via een strafschop.

Pandoering

Een kwartier voor tijd was de partij volledig voorbij. De Wree zette de 3-0 op het scorebord met een heuse frommelgoal. Jelle Vossen kon vervolgens nog de eer redden. In de toegevoegde tijd maakte de ingevallen King de pandoering compleet.

Scheidsrechter: Paul Allaerts. Germinal Beerschot: Proto, M.Monteyne, De Wree, Van Dooren, P.Monteyne, De Man, Cruz, Goor, Haroun, Vandenbergh, Malki. Racing Genk: Verhulst, Cornelis, Matoukou, João Carlos, Pudil, Alex, De Decker, Toth, Tözser, Vossen, Bosnjak. Vervangingen: 62' Bosnjak door Barda, 70' Cornelis door Dugary, 70' Tözser door Nemec, 80' Vandenbergh door Né, 87' Malki door Dosunmu, 91' Goor door King. Doelpunten: 37' De Wree 1-0, 64' Haroun 2-0 (pen), 74' De Wree 3-0, 77' Vossen 3-1, 92' King 4-1. Gele kaarten: Van Dooren, Verhulst, Alex, De Man, Toth, Matoukou.