Duizenden mensen wonen inhuldigingsconcert Obama bij

In Washington werd zondagavond het grote inhuldigingsconcert voor de verkozen president Barack Obama georganiseerd. 'We are one' begon met het Amerikaanse volkslied. Toen Obama en zijn vrouw Michelle zich voor het eerst lieten zien aan het Lincoln Memorial, gingen duizenden mensen uit hun dak.

kscherpenberg

Acteur Denzel Washington gaf als eerste een speech. Zijn boodschap was gelijkheid. Vervolgens was het aan Bruce Springsteen om Obama in de bloemetjes te zetten. Samen met een gospelkoor bracht hij het nummer 'The Rising'. Hieronder vindt u een Youtube-fragment.

Imitatie

Acteur Jamie Foxx zette vervolgens de grappige noot in. Hij imiteerde een toespraak van Obama en haalde dan ook meermaals het woord 'Change' aan.

Later traden ook nog Stevie Wonder, U2 en Sheryl Crow op. Ook Jon Bon Jovi liet van zich horen. Hij zong een duet met Bettye LaVette: "A change is gonna come."

Het gezin van Obama geniet van de show vanop de eerste rij. Toen Stevie Wonder met Usher en Shakira "Higher ground" bracht, waagden de Obamas zich zelfs even aan een dansje. Tijdens het nummer 'American Pie' zong Obama dan weer gretig mee.

Een van de hoogtepunten was John Mellencamp die 'Pink Houses' bracht. Hieronder kunt het nummer beluisteren op Youtube.