Het weerbericht van zondagavond 18 januari

Vanavond en vannacht blijft het in Limburg overal droog. We krijgen een afwisseling van wolken en opklaringen en het wordt frisjes met minima tussen +1°C in de Kempen en +2°C elders in de provincie.

Maandagvoormiddag trekt een regenzone over Limburg.

rweytjens_fr

De huidige prognoses laten de ochtendspits nog wel nipt droog verlopen. Namiddag krijgen we vervolgens een aantal buien te verwerken. Het gaat tijdelijk weer harder waaien en de zachte zuidenwind stuwt de temperatuur richting 8 of misschien wel een lokale 9°C.

In de nacht naar dinsdag is het overal droog en koelt het af naar minima die niet ver van het vriespunt zullen liggen. De maxima komen dinsdagmiddag nog uit op een graad of 5. Het wordt bovendien rustiger en op de meeste plaatsen blijft het droog met een aantal opklaringen al valt een lokale bui niet geheel uit te sluiten.

Woensdag belooft de vriendelijkste dag van de week te worden. Het blijft droog met flinke opklaringen. De temperaturen vallen wel wat lager uit met op de meeste plaatsen een graadje nachtvorst en maxima die niet veel hoger uitkomen dan +3 of +4 graden. De wind waait slechts zwak uit een nog steeds zuidwestelijke richting.

Donderdagochtend vriest het overal licht met minima rond -2°C in de Limburgse Kempen en -1°C elders in de provincie. Voormiddag is het nog overal droog. Namiddag wordt er dan een neerslagzone verwacht vanaf het westen. Het zou daarbij tijdelijk kunnen sneeuwen maar de neerslagzone gaat zachtere lucht vooraf waardoor het dus uiteindelijk overal zal gaan regenen.

Ook de dagen nadien belooft het wisselvallig te worden met welliswaar positieve temperaturen en van tijd tot tijd veel wind.

Niet te missen