"Traditionele partijen kunnen LDD niet meer uitsluiten"

Lijst Dedecker zal na de Vlaamse verkiezingen in juni niet meer te vermijden zijn. Dat heeft voorzitter Jean-Marie Dededecker gezegd naar aanleiding van de recente politieke peiling van 'Het Laatste Nieuws'. Die beweert dat de partij van de voormalige judocoach in juni de derde grootste partij van Vlaanderen wordt.

kscherpenberg

"De traditionele partijen kunnen niet iedereen uitsluiten", aldus Dedecker in LDH. "Ze hebben het Vlaams Belang al uitgesloten, ze zullen niet hetzelfde kunnen doen met Lijst Dedecker. Als ze voortdoen, zal de bevolking er helemaal niets meer van begrijpen."

"Op een bepaald moment zullen de partijen moeten kiezen met wie ze regeren. Ik spreek over alle klassieke politieke families die al gedurende decennia akkoorden maken onder elkaar, vanaf nu zullen ze moeten kiezen tussen regeren met links of rechts."

Communiste Milquet

"Kijk naar wat er gebeurt met de federale regering: dat is niets anders dan een amalgaam van verschillende partijen. Waarom? Omdat het onmogelijk is dat een regering met zowel MR als cdH goed werk aflevert. Joëlle Milquet is een communiste die naar de mis gaat. MR en cdH kunnen niet samen regeren."

Lees ook: CD&V blijft Vlaanderens grootste partij

Meer over LDD