Tom Cruise had bizarre nazi-obsessie

De Amerikaanse acteur Tom Cruise had als kind geen normale fantasieën. Hij droomde ervan om Hitler te vermoorden. Dat vertelde hij dit weekend aan de pers in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul.

kscherpenberg

Cruise is in Seoul ter promotie van zijn nieuwe film 'Valkyrie' waarin hij een mislukte aanslag op de Führer pleegt. "Ik heb altijd al die nazileider willen vermoorden, ik haatte hem", zei de filmster.

In de oorlogsfilm, die vanaf 28 januari in de Belgische filmzalen vertoond wordt, speelt Tom Cruise de Duitse officier Claus von Stauffenberg. Die beraamde in 1944 een aanslag op Hitler.

Opstand

"Als kind vroeg ik me tijdens de geschiedenisles al af: waarom kwam niet iemand in opstand om hem tegen te houden? Toen ik het script las, was het vermakelijk en leerzaam om te zien wat de obstakels waren en hoe het was om in zo'n situatie te leven", aldus de acteur.

Eerder liet Cruise al weten dat hij de Nazi-uniformen grandioos vindt. "Je moet het ze nageven, ze hadden schitterende uniformen, prachtig ontworpen. Ze maakten zich ook symbolen eigen die in wezen goed waren. Mijn eerste reactie was 'ik haat dit uniform'. Maar ik raakte er aan gewend, en het was verwarrend om de wereld vanuit dat perspectief te bekijken.