Erwin Vervecken wint op heldenpiste van Roubaix

Erwin Vervecken heeft in het Franse Roubaix de voorlaatste manche om de wereldbeker gewonnen. Hij toonde zich de allerbeste voor de Tsjech Zdenek Stybar en Belgisch kampioen Sven Nys. Die laatste heeft door zijn derde plek zijn zevende eindzege in de Wereldbeker nu zeker beet.

kscherpenberg

Kersvers vader Bart Wellens en Lars Boom kleurden de start van de wedstrijd. De andere favorieten zoals Sven Nys en thuisrijder Francis Mourey hielden zich nog even kalm.

Iets later vond het duo samen met Niels Albert, Zdenek Stybar en Erwin Vervecken toch de aansluiting bij de tandem Wellens-Boom.

Klikpedaal

De wereldkampioen leek over de beste benen te bezitten, maar hij kreeg later problemen met zijn klikpedaal en viel vooraan weg.

Halverwege koers muisden Vervecken en Stybar ervan onderdoor. Nys, die al volop met het WK in het hoofd zat, gunde Vervecken zijn kans en bleef op een handvol seconden in de schaduw van de twee koplopers.

Piste

In de laatste ronde schudde Vervecken Stybar los en reed vervolgens al vierend over de meet op de piste van Roubaix.

Stybar en Nys reden in de achtergrond naar de overgebleven podiumplaatsen. Bart Wellens werd vierde, Niels Albert vijfde.

1.E.Vervecken in 1u05'01" 2.Z.Stybar (Tsj) z.t. 3.S.Nys op 27" 4.B.Wellens 41" 5.N.Albert 55" 6.L.Boom (Ned) 1'25" 7.F.Mourey (Fra) 1'32" 8.K.Vantornout 1'42"

Meer over Sven Nys