Chauffeurs laten strooizout massaal van wagen poetsen

Uitbaters van een carwash beleven gouden tijden na een periode van strenge vorst en tonnen strooizout.

wverhaert

Zaakvoerders Alex Philipsen en Arlette Verhoeven van carwash De Ring naast de Zuiderring beleven drukke tijden. De wagens stonden zaterdag aan te schuiven tot aan de weg Kruisven om het strooizout weg te laten wassen.

Zout

"Deze drukte houdt al een hele week aan. Het heeft natuurlijk geholpen dat het schadelijke effect van strooizout op de carrosserie volop in het nieuws kwam. Op normale dagen poetsen wij 35 wagens in een uur. Nu draaien wij al een week op 60 wagens per uur, maar onze installatie kan dat de baas. De mensen moeten niet lang aanschuiven", vertelt Alex Philipsen.

Voor hem mag het na de dooi terug winteren, maar toch ook niet meer zo fel. "De vriestemperaturen van de voorbije weken hoeven niet meer. Sommige carwashes moesten zelfs dicht. Het water vroor gewoon aan. Wij stonden hier soms bij -12 graden te poetsen. Er zat niets anders op dan de deuren van de automatische wasstraat te sluiten", bibbert de zaakvoerder nog na.

Regen

Alex weet uit ervaring perfect hoelang de drukte nog aanhoudt. "Dat duurt tot het echt gaat regenen. Dan valt die drukte stil. Wij openden deze carwash in het jaar 2000. Een winterprik zoals afgelopen weken maakten we nog niet mee."

Johan Peeters uit Mol was zaterdag één van de velen die vonden dat hun auto een wasbeurt wel kon gebruiken. "Ik hoefde ondanks de lange rij slechts tien minuten aan te schuiven. Kan je iets makkelijkers bedenken? De auto wordt terug proper terwijl je er rustig inzit."

Willy VAN DEN BERGH