Moslims protesteren tegen mogelijke uitlevering Trabelsi

Aan de Brugse gevangenis is actie gevoerd door een dertigtal moslims. Ze verzetten zich tegen een eventuele uitlevering van de Tunesiër Nizar Trabelsi aan Amerika.

wverhaert

De voorbije week heeft Amerika aan ons land zijn uitlevering gevraagd. ”Daar riskeert hij tweemaal levenslang en tweemaal vijftien jaar te krijgen voor feiten die hier in België gepleegd werden. Dit betekent zoveel als zijn dood, terwijl hij een nieuw leven wil beginnen en niemand nog kwaad doen. Hij vroeg intussen politiek asiel aan in ons land”, vertelde Luc Vervaet aan de poort van de Brugse gevangenis.

De vrouw van Trabelsi, Naïma Aissati, wees er op dat haar man intussen reeds van 13 september 2001 in de cel zit voor het beramen van een aanslag op de Amerikaanse basis van Kleine Brogel.

”Hij kreeg in het kader van de antiterrorisme- wetgeving hier de maximumstraf. Intussen verhuisde hij reeds telkens van gevangenis. Hij zat reeds in Lantin, Aarlen, Nijvel en Itter en nu in Brugge, telkens in de zwaar beveiligde afdeling."

"Hij hield eind 2008 een honger- en dorststaking waarna hij uiteindelijk in de ziekenboeg van de gevangenis belandde. Die staking heeft hij zes dagen geleden gestopt. Nu maandag verschijnt hij in Brussel terug voor de rechtbank.”