Het weer voor zondag 18 januari

Een eerste regenzone heeft ons vanochtend vroeg al verlaten maar voormiddag krijgen we met tussenpozen toch nog een aantal regenvlagen te verwerken. Namiddag krijgen we nog een aantal lokale buien die zelfs vergezeld kunnen zijn van hagel en een paar donderklappen.

rweytjens_fr

De temperaturen doen het wel opnieuw goed met maxima tot 7°C rond het middaguur. In de namiddag wordt het wel wat koeler. De wind zal dan ook even wat in kracht afnemen. Vanavond en vannacht krijgen we even een droge periode.

Maandag krijgen we nagenoeg een herhaling van zondag. Voormiddag trekt een regenzone over Limburg en namiddag krijgen we opnieuw een aantal buien te verwerken. Het gaat tijdelijk weer harder waaien en de zachte zuidenwind stuwt de temperatuur nog wat verder omhoog richting 8 of misschien wel een lokale 9°C.

In de nacht naar dinsdag koelt het dan af naar minima rond +1 of +2°C. Over eventueel stormweer hoeven we ons volgens de laatste computerprognoses geen zorgen meer te maken. Het wordt wat rustiger en op de meeste plaatsen blijft het droog al valt een lokale bui niet geheel uit te sluiten. De maxima komen nog uit op een graad of 5.

Woensdag belooft de vriendelijkste dag van de week te worden. Het blijft droog met flinke opklaringen. De temperaturen vallen wel wat lager uit met minima in de buurt van het vriespunt of zelfs net eronder en maxima niet veel hoger dan 3 of 4 graden.

Donderdagochtend vriest het overal licht met minima rond -3°C in de Limburgse Kempen en -2°C elders in de provincie. Voormiddag is het nog overal droog. Namiddag wordt er dan een neerslagzone verwacht vanaf het westen. Dat zou in eerste instantie winterse neerslag kunnen zijn maar net als de timing ervan is het allemaal nog wat onzeker. De maxima komen uit op ongeveer 3°C.

Niet te missen