MS-patiënt wordt uit aangepaste woning gezet in Gingelom

Print
MS-patiënt wordt uit aangepaste woning gezet in Gingelom

MS-patiënt wordt uit aangepaste woning gezet in Gingelom

Gingelom - Eind februari moet MS-patiënt Roger Ceyssens uit zijn aangepaste woning (ADL-woning) op de Dorpskouter in Gingelom. "Meneer Ceyssens heeft volgens ons bewezen dat hij zelfstandig kan wonen met gewone hulpverlening. Hij heeft geen ADL-woning nodig," zegt gehandicaptenorganisatie ADO Icarus.

"Als ik hier weg moet heeft dit dramatische gevolgen voor mij", zegt Ceyssens. "Ik begrijp niet dat ze me met mijn ziekte weg willen sturen. Ik kan niet meer lopen en ik merk dat ik elke dag verder aftakel. Ik heb al verschillende klachten ingediend bij allerlei diensten, maar ik krijg nergens gehoor."

"De patiënt voldoet niet aan de wettelijke voorwaarden om aanspraak te maken op een ADL-woning", zegt Jaak Geurts, algemeen directeur van ADO Icarus. "Hij heeft de voorbije jaren weinig gebruik gemaakt van onze hulp en heeft dus bewezen dat hij genoeg kan om zelfstandig te wonen. Het is niet gemakkelijk om een gehandicapte de deur te wijzen, maar op onze wachtlijsten staan mensen die er veel erger aan toe zijn."

Op 31 december werd alle extra hulpverlening voor Roger Ceyssens stopgezet. Enkel zijn alarmtoestel voor noodsituaties werkt nog. De huisvestingsmaatschappij Nieuw Sint-Truiden helpt hem intussen om een nieuwe woning te zoeken. Toch blijft Ceyssens nog hopen op een herziening van de beslissing.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio