Gorki projecteert tekeningen van Neerpeltenaar

Neerpelt - De nieuwe theatershow van Gorki die vanavond vanaf 20 uur in de Ancienne Belgique zijn première beleeft, doet beroep op tekentalent uit Neerpelt. De 31-jarige striptekenaar en illustrator Bart Proost werd aangezocht om de projecties te maken die het concert zullen begeleiden.
Proost kreeg het verzoek toen hij een tijd terug aan zijn eigen tentoonstelling werkte in het Neerpeltse Dommelhof. “Voor deze expositie werkte ik een reeks liedjes uit in tekeningen, waaronder als hevige fan zijnde dus ook nummers van Gorki. Voor toestemming had ik eerst zanger Luc De Vos aangeschreven. Die was blijkbaar zo tevreden dat via het management de vraag kwam om nog tekeningen bij te leveren voor hun theatertour ‘Voor Rijpere Jeugd’ die langs de Vlaamse culturele centra gaat. Ik heb me mogen baseren op hun setlist, maar het is voor mijzelf ook een avontuur wat ze ermee hebben aangevangen.”

Proost zag het alvast als een grote eer om te mogen werken voor de Gentse formatie die Vlaamse evergreens als ‘Mia’ en ‘Lieve Kleine Piranha’ op hun actief hebben. “Het is een groep waar ik sinds mijn tienerjaren al fan van ben. Het opzet voor deze samenwerking was dan ook om illustraties te maken die qua sfeer en inhoud zouden aansluiten bij hun typische stijl: soms eerder somber, vaak humoristisch en tegelijk relativerend,” besluit Proost.

GVB
Meer info: www.bartproost.be en www.gorki.be

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio