Wijkvereniging Kwalaak opent nieuw lokaal

De wijkvereniging van Kwalaak heeft een nieuw wijklokaal. Buurtcentrum ‘De Bennewed’, met bijhorend voetbalveld, wordt zaterdag officieel geopend.

Het oude lokaal moest na een arrest van de Raad van State worden afgebroken. Een buurtbewoner had klacht ingediend omdat het lokaal met voetbalveld zonevreemd was gelegen.

Het gemeentebestuur heeft nu 300.000 euro in de bouw van een nieuw wijklokaal geïnvesteerd. Dat wordt zaterdag officieel geopend met een receptie voor alle wijkbewoners tussen 15.00 en 18.00 uur. Het nieuwe complex ligt in de Binnenvaartstraat 51, op 200 meter van de hoofdingang van De Plas.

“We zijn heel blij dat we een nieuw lokaal hebben, want de wijkwerking is intussen op een laag pitje gaan draaien”, vertelt voorzitter Georges Diliën. “Alleen onze voetbalploeg kon voortdoen, dankzij de steun van Eendracht Houthalen. Nu de nieuwe accommodatie klaar is, roepen we de buurtbewoners op om de wijkwerking weer uit te bouwen. We denken daarbij aan hobby- en sportclubs, dans- en andere activiteiten en jeugdanimatie om het sociaal weefsel van Kwalaak te versterken.”

De wijkvereniging gaf het nieuwe lokaal de naam ‘De Bennewed’, een soort Kwalaaks dialect voor ‘de binnenvaart’. De naam verwijst naar een plaats waar vroeger wissen groeiden en waar de bewoners de waterloop - de Laambeek - konden oversteken.

PeC

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio