Celstraf voor man uit Beringen die zwangere vrouw sloeg

Een 39-jarige man uit Beringen is veroordeeld tot acht maanden cel met uitstel nadat hij in een dronken bui zijn zeven maanden zwangere vrouw stampen had gegeven en zijn achtjarige zoon een trap had verkocht tussen de benen.

jrosquin

Tot tweemaal toe deed er zich een geval van huiselijk geweld voor in het gezin. Zowel op 30 maart als op 22 november 2007 sloegen de stoppen door bij de man die kampt met een alcoholprobleem.

Bij het tweede incident waarbij de man woedend thuis kwam, probeerde de vrouw te verhinderen dat hij het huis binnen geraakte, maar de man sloeg een raam in en stoof naar binnen. Hij viel vervolgens zijn vrouw aan en toen zijn zoon haar wilde beschermen deelde ook hij in de klappen.

Vrij onder voorwaarden

De rechter oordeelde dat de man worstelt met zware alcoholproblemen en dat zelfs zijn eigen zoon zich niet meer veilig kan voelen in huis. De man krijgt een celtsraf met uitstel, op voorwaarden dat hij hulp zoekt om zijn alcoholprobleem aan te pakken, een cursus slachtoffer in beeld volgt en leert omgaan met zijn agressie.

Daarnaast moet hij ook een boete van 275 euro betalen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio