Treinverkeer ernstig verstoord na incidenten

Pendelaars moeten na enkele incidenten opnieuw rekening houden met vertragingen op het spoor. Ondermeer het traject Mol-Neerpelt is getroffen na problemen met een wissel in Balen. Dat bevestigt Frédéric Petit, de woordvoerder van infrastructuurbeheerder Infrabel.

wverhaert

In Balen zijn de herstellingswerkzaamheden ondertussen afgerond. De spoormaatschappij legde donderdagmiddag een pendelbus in tussen Neerpelt en Mol, treinreizigers moeten momenteel rekening houden met vertragingen.

Omstreeks 12.50 uur werd een vrachtwagen aangereden aan de spooroverweg op de Oudegemsebaan in Oudegem. De oplegger stond nog gedeeltelijk op de sporen toen de slagbomen naar beneden kwamen. De vrachtwagen kon geen kant meer op en werd geramd door een aankomende trein. Er vielen geen gewonden. De 60 inzittenden van de trein werden via bussen op hun bestemming gebracht.

-

Nadat een trein donderdagmorgen een persoon aanreed in Zwijndrecht, duurde het vijf uur om beide sporen weer vrij te maken.

Omstreeks 12.45 uur belandde een boom op een trein in Denderleeuw. De exacte schade die werd aangericht is nog onbekend, maar niemand raakte gewond. Reizigers dienen op het traject Brussel-Denderleeuw-Gent rekening te houden met een vertraging van een tiental minuten.