Waterleidingen bevroren op Kinderboerderij

In de kinderboerderij Pietersheim in het Nationaal park Hoge kempen heeft de strenge vrieskou het waterleidingssysteem doen bevriezen. Het personeel moet tweemaal per dag water sjouwen en drinkbakken ijsvrij maken voor de dieren en pluimvee.

ksleurs

"We hebben het geluk dat de nieuwe educatieve stal een verwarmingssysteem heeft tot 11 graden, zodat we van daaruit de dieren kunnen voorzien van water", zegt hoofdverantwoordelijke Dirk Welkenhuyzen. Deze nieuwe stal, die met informatiepanelen, voeldozen en andere spellen uitgerust is en waar 'Lothe het konijn en Giel de haan' de leidraad is voor de bezoekers, is bijna voltooid en zal open gaan voor het publiek aan het begin van het toeristisch seizoen. "Van de vijf werklieden die in het domein werkzaam zijn, is er onder normale omstandigheden één vaste kracht voor de dieren, maar nu staan ze alle vijf ten dienste van de kinderboerderij en de dieren", laat Dirk nog weten.

De geiten hebben een inloopstal waar ze in en uit kunnen lopen, maar ze zijn liever binnen en komen enkel buiten als ze voer aangeboden krijgen. De schapen, die aan het kasteel in de wei liepen en eveneens een inloopstal hebben, zijn maandag binnengehaald en zitten in de grote stal. Ze kunnen heel goed tegen deze temperaturen", zegt Dirk. "Toch hebben we besloten ze binnen te halen omdat ze ontwormd moesten worden." Ook de twee paarden, de ezels en de koe staan op stal.

In de speeltuin, die altijd open is, zijn er bijna geen mensen te bespeuren, alleen wandelaars passeren er voor een winterse boswandeling.

Arnold ROBERTS

Dit artikel werd geschreven door een burgerjournalist. Wilt u meer informatie over ons project burgerjournalistiek of hebt u zin om zelf artikels te schrijven voor hbvl.be? Mail ons dan!

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio