Simple Minds hoofdact op Pinkpop Classic 2009

De Schotse band werd in 1978 opgericht en stond in 1983 op de 14e editie van Pinkpop. Dat optreden was een groot succes, mede dankzij hun hitsingles 'Promised You A Miracle' en 'Glittering Price' die luidkeels werden meegezongen. In 1985 zorgde de titelsong 'Don’t You Forget About Me' van de film 'The Breakfast Club' voor wereldwijd succes en hun eerste Amerikaanse nummer 1 hit. Ook in Nederland stond dit nummer wekenlang op 1.

ssimons

Door de jaren heen zijn de Simple Minds altijd een machtige live act gebleven. De glans en de roem zijn nimmer verdwenen en vooral zanger Jim Kerr weet moeiteloos een duizendkoppig publiek in extase te brengen met grote klassiekers als 'Belfast Child' en 'Alive and Kicking'.

Nieuw album

Maar ze teren niet louter op oude successen, zoals vele acts uit de jaren ’80. Ze zijn immers nooit gestopt met het maken van nieuwe muziek. Dit voorjaar komt hun nieuwe studio album uit, gemixt door de legendarische Bob Clearmountain en daarnaast staat 2009 in het teken van de internationale stadion tournee ter ere van 30 jaar Simple Minds. Hierbij doen zij ook Nederland aan en wel als afsluiter van Pinkpop Classic op zaterdag 15 augustus 2009.

De derde editie van Pinkpop Classic beloofd een zeer bijzondere te worden met meer indrukwekkende namen op het affiche. Noteer deze datum dus alvast in de agenda. De voorverkoop start op paaszaterdag 11 april om 10.00 uur via de bekende voorverkoopadressen. Kijk op www.pinkpopclassic.nl voor meer info.

In 2003 en 2006 stond de groep op TW/Classic. Vorig jaar maakten ze hun opwachting op de Proms.

Beluister een nummer van Simple Minds via YouTube:

Janse Bagge Bend

De organisatie had al eerder besloten om de Janse Bagge Bend te benoemen tot huisorkest van Pinkpop Classic. Het is de bedoeling dat hun openingsact wordt onderbroken door een special guest uit Limburg die uiteraard ooit eerder op Pinkpop heeft gestaan.