Vadis (ex-Anderlecht) trekt naar Club Brugge

Club Brugge heeft zijn eerste versterking beet. Toptalent en voormalig Anderlechtspeler Odjidja Ofoe Vadis wordt straks zo goed als zeker de nieuwe verdedigende middenvelder van blauw-zwart.

kscherpenberg

Sportief manager Luc Devroe trok gisteren naar Hamburg om er te onderhandelen over de overgang van de geboren Gentenaar die in februari twintig jaar wordt. Waarschijnlijk komt Vadis op huurbasis, mogelijk met een aankoopoptie, naar Brugge.

De jonge middenvelder komt bij de Noord-Duitse club amper aan spelen toe. AZ klopte begin december al bij Hamburg aan met de vraag om Vadis naar Alkmaar te halen. In de kerstperiode testte Vadis nog zonder succes bij West Bromwich Albion.

Risico

Vadis, die geboren werd uit een Ghanese vader en een Belgische moeder, doorliep de jeugdreeksen bij AA Gent en verhuisde op zijn elfde naar Anderlecht. In 2006 debuteerde hij er onder Frank Vercauteren in het eerste elftal, maar hij kreeg nadien weinig kans om zich te bewijzen. Toch wilde Anderlecht de jonge middenvelder heel graag langer aan zich binden, maar in de herfst van 2007 stapelde de buitenlandse interesse voor het jonge talent zich op. AZ, PSV, Twente, Roda, Heerenveen, Standard en Hamburg klopten op de deur. Hamburg haalde zijn slag thuis en op 3 januari 2008 verhuisde Vadis naar Duitsland. Zijn verblijf bij Hamburg werd allesbehalve een succes want hij kwam er amper aan spelen toe.

Met het aantrekken van Vadis neemt Club een risico, want het jonge talent speelde bij Anderlecht slechts vier wedstrijden en scoorde één keer. Hij is ondertussen wel een vaste waarde bij de nationale beloften. Bij Hamburg speelde hij in twaalf maanden slechts drie keer. Vanochtend zou Vadis in Brugge medisch gekeurd worden. Vanaf vrijdag zou hij meetrainen met de groep.