Olivier Deschacht vindt defensieve versterking onnodig

Anderlecht haalde met de Hondurese krachtpatser Victor ‘Muma’ Bernardez al een extra verdediger naar het Astridpark, maar het bestuur wil het daar niet bij laten en speurt verder naar defensieve versterking. “NieOlivier Deschacht vindt defensieve versterking onnodigt nodig”, meent kapitein Olivier Deschacht. “Onze verdediging geeft de minste kansen weg in eerste klasse.”

kscherpenberg

Wat brengen de nieuwkomers bij?

“Op basis van de trainingen alleen kan ik nog geen oordeel vellen, maar persoonlijk vind ik het goed dat er met Tom De Sutter nog eens een Vlaming is bijgekomen. Dat mocht wel na het vertrek van Bart Goor. Tom heeft enkele typisch Vlaamse trekjes: hij is niet snel onder de indruk en heeft helemaal geen schrik van de stevige concurrentie in de spits. Bovendien is hij fysiek in orde en heeft hij tot nog toe nog geen training gemist. De volgende weken zullen we het resultaat zien.”

Met Bernardez kwamer ook een centrale verdediger bij. De club zoekt bovendien nog versterking in dat compartiment.

“Ik heb het al eerder gezegd en ik blijf erbij dat we geen bijkomende verdedigers nodig hebben. Zelfs als er blessures zijn. Neem de laatste wedstrijd, tegen Genk. Hoewel zowel Van Damme als Wasilewski onbeschikbaar waren, zijn we niet in de problemen gekomen. Onze verdediging geeft de minste kansen weg in eerste klasse.”

Is concurrentie niet goed voor een topclub?

“Te veel spelers voor dezelfde positie is niet goed. In plaats van verdedigers bij te kopen, zou het bestuur beter vertrouwen geven aan de verdedigers die er zijn. Dat zou eens deugd doen. Ik kan mij natuurlijk vergissen. Misschien worden we dankzij de nieuwe verdedigers kampioen en dan zal ik de club gelijk geven.”

Anderlecht is vaak sterker na Nieuwjaar. Kan het eigenlijk nog fout gaan voor de titel?

“Het is heel belangrijk dat we de maand januari goed doorkomen. We staan voor een lastige verplaatsing in de beker tegen KV Mechelen en daarna volgt nog een moeilijke uitwedstrijd op Gent. In die matchen kunnen we ons geen misstap veroorloven. Een mentale tik zou kunnen blijven hangen zoals na de uitschakeling tegen BATE. Als we geen pluimen laten in januari en iedereen fit blijft, dan hoeven we niemand te vrezen.”