Chinezen en Japanners komen Hasselt bezoeken

Hasselt is ‘hot’ op de internationale reismarkt. Dat blijkt bij Toerisme Vlaanderen, waar ze voor het eerst een folder over de stad meenemen naar de Moskou International Tourism and Travel Exhibition in maart. “Omdat Russen, Chinezen, Japanners en zelfs mensen uit de rijke oliestaten naar de stad vragen.”

p>“Tot nog toe was in die verre landen eerst Brussel bekend, en dan België zelf”, zegt Piet Jonckers, bevoegd voor de verre buitenlandse markten bij Toerisme Vlaanderen. “Zelfs Vlaanderen is er niet echt een begrip. Als er al vraag kwam voor stedenbezoeken, was het steevast voor Brussel, Brugge, Antwerpen en Gent, in die volgorde. Maar nu vragen steeds meer mensen ook naar plaatsen waar ze iets kunnen zien, lekker eten en drinken, en iets leuks kunnen kopen, voor zichzelf of voor de mensen thuis."

"En in dat kader past Hasselt perfect. We zijn dan naar de stad getrokken met het voorstel om Hasselt mee op te nemen in ons stedenaanbod. De stad heeft daar snel op gereageerd met de aanmaak van folders in het Chinees, Russisch, Japans, Spaans, Italiaans, Engels, Duits en Frans, zodat al onze buitenlandkantoren voortaan ook Hasselt kunnen aanbieden. In de toekomst moeten we daar zeker nog een Arabische folder bij doen, want ook vanuit de rijke oliestaten is er geregeld een vraag.”

Verrast

“Toen we de vraag van Toerisme Vlaanderen kregen, waren we eigenlijk verrast”, reageert schepen Rob Beenders. “En eerlijk, we hadden geen passend materiaal in huis. Dus hebben we zelf folders ontworpen en gefinancierd, wat ons een paar duizend euro heeft gekost. Maar in ruil zit de stad straks wel in de halve wereld in het toeristische aanbod. Wat ons dat rechtsreeks gaat opbrengen aan extra toeristen, weet ik niet. Het is alleszins een goede zaak voor ons hotelwezen en de Hasseltse zelfstandigen dat we ons imago op deze manier opnieuw kunnen versterken. Onze eigen toeristische dienst, met Zygmund Kryzwania en Jean-Pierre Swerts, heeft trouwens met bravoure de operatie geleid om snel de folders klaar te hebben.”

Dirk JACOBS


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio