Maaseik stoot op Averbode in bekerfinale

Voor wie er nog aan had getwijfeld: Noliko Maaseik is de eerste finalist van de Belgische beker. Die finale wordt gespeeld op zondag 22 februari in de Antwerpse Lotto Arena. De tweede finalist is Averbode.

wverhaert

Eerstenationaler Guibertin verloor tegen bekerhouder Maaseik in eigen huis heen met 0-3 en hield in de eerste set van de return tegen Aranha, Van Walle en Lopes stand tot 8-7. De Maaseikse setwinst kwam in de Lotto Dôme over 12-8 en 23-7 nooit in gevaar. De Tsjech Klar faalde bij de setbal: 25-19.

Lopes

André Lopes hield de Waalse boot langs 9-7 en 13-11 af in de tweede set. Guibertin danste wel een tijdje op een kloofje van vier tot twee puntjes. Maar via 16-14 duwde Jo Van Decraen naar 24-17 door. Zumbo knalde de laatste bal buiten.

Guibertin moest in de derde set langs 19-9 helemaal wijken. Lopes scoorde het matchpunt via het blok. Bij 24-13 maakte Gert Van Walle uit.

In de andere partij was Averbode te sterk voor Roeselare. De wedstrijd werd beslist in een spannende golden set want na de volle speeltijd stond het 3-2. Daarin trok Averbode aan het langste eind. De heenmatch eindigde op 3-0 voor Roeselare.