Tom De Mul wil voor RC Genk voetballen

Tom de Mul ziet een tijdelijke overgang naar RC Genk wel degelijk zitten. Want de 22-jarige flankaanvaller van Sevilla wil zo snel mogelijk aan spelen toekomen. “Daarom ben ik geïnteresseerd in Genk”, vertelde De Mul ons gisteren aan de telefoon. “Ik sprak er ook al met Ronny Van Geneugden over.”

wverhaert

Tom De Mul speelde tijdens de heenronde slechts 75 minuten in de Spaanse competitie. Ook gisteren selecteerde Sevillatrainer Manuel Jiménez de Antwerpenaar niet voor de bekermatch tegen Deportivo.

Verwonderlijk is het dus niet dat de belofte-international, nog een van de uitblinkers tijdens de Olympische Spelen in China vorige zomer, andere oorden wil opzoeken.

Je voetbalde nooit in de Belgische eerste klasse, wat weet je van Genk?

Tom De Mul: “Het is een club die altijd de ambitie heeft om bovenaan te eindigen. Het lijkt me ook een ploeg met een positieve ingesteldheid. Ik voel eveneens dat hun interesse in mij oprecht is en dat is belangrijk voor me.”

Als je naar Genk trekt, is dat dan definitief of zal Sevilla je verhuren?

“Sevilla betaalde Ajax vijf miljoen euro en zal zelf dus ook een hoge transfersom op mijn hoofd plakken. Ik vermoed daarom dat ze me eerder zullen uitlenen."

"Om me nadien terug te nemen als Jesus Navas vertrekt, zeg je? Ach, daar hou ik geen rekening mee. Hij is een jongen die niet lang van huis weg kan zijn, hij heeft snel last van heimwee. Volgens mij zal Navas Sevilla dus ook nooit verlaten.”

Wanneer hak je de knoop door?

“Zo snel mogelijk want de terugronde komt er in België volgende week al aan. Maar geef me nog heel even de tijd. (Lacht)