Inbraakgolf treft Limburgse apothekers

In de nacht van dinsdag op woensdag is bij maar liefst zes Limburgse apothekers ingebroken. Vooral Maaseik werd geviseerd, maar de dieven sloegen ook toe in Kinrooi, Opglabbeek en Kozen. Er lijkt een inbraakgolf aan de gang bij de apothekers in Limburg.

ikerremans

In Maaseik vonden dinsdagnacht maar liefst drie inbraken plaats. Bij een apotheek in de Neeroeterenstraat sloegen de dieven een raam kapot en gingen aan de haal met de inhoud van de kassa.

Betonblokken

Ook elders in Maaseik slaagden drie inbrekers erin de kassa van de apotheek leeg te roven nadat ze met betonblokken de etalageruit kapot sloegen. Op de Bospoort in Maaseik zagen getuigen drie dieven een etalage van een apotheek stukgooien. Ze slaagden er evenwel niet in om binnen te geraken.

Een apotheek op de Weertersteenweg in Kinrooi kreeg in de nacht van dinsdag op woensdag het bezoek van drie gemaskerde inbrekers. Ze verplaatsten zich in een donkere wagen. Ook hier werd de etalage ingegooid en werd de inhoud van de kassa meegenomen.

Hetzelfde scenario rond 1 uur in Opglabbeek, aan de Resedastraat. Nadat de glazen deur van de apotheek werd stukgegooid, ontvreemden de inbrekers 350 euro uit de kassa en SIS-kaarten van een paar klanten.

Omstreeks 5 uur woensdagmorgen werden stoeptegels door de voordeur van een apotheek in het Zuid-Limburgse Kozen gegooid. De dieven namen de geldlade mee.

Inbraakgolf

De inbraakgolf bij Limburgse apothekers is al enkele dagen aan de gang. In de nacht van maandag op dinsdag drongen dieven binnen bij een apotheek aan de Bessemerstraat in Lanaken. Ook apotheken op de Steenweg in Alken en op het Sint-Maartenplein in Stevoort (Hasselt) kregen de voorbije dagen al inbrekers over de vloer.

De politiediensten zijn momenteel aan het onderzoeken of er een verband bestaat tussen al deze inbraken. Apotheker Jean-Pierre Staren uit Kinrooi is ervan overtuigd dat het om een bende gaat. "Ze zijn snel. Het is niet fijn om nu te werken. Je ziet er tegenop, het leidt tot veel onrust bij de apothekers."

Waarschuwing

De Limburgse apothekersbond roept haar leden op tot voorzichtigheid. "We hebben onze leden geïnformeerd over de manier waarop het gebeurt en we hebben hen aangeraden geen geld meer in de kassa te laten", waarschuwt de voorzitter van de apothekersbond Dirk Vos.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio