Onderzoek naar brieven tussen Lhermitte en psychiater

Het parket van Nijvel is een onderzoek gestart tegen onbekenden over de brieven tussen Geneviève Lhermitte en haar psychiater. Dat meldt procureur des konings van Nijvel Jean-Claude Elslander.

ikerremans

Psychiater Diederick Veldekens kreeg twee wanhoopsbrieven van Lhermitte. De laatste ontving hij op 27 februari, een dag voor Lhermitte haar vijf kinderen de keel oversneed. In de brief kondigde de vrouw haar moord- en zelfmoordplannen aan.

Alle pistes nagaan

Veldekens overhandigde die brief pas tijdens het assisenproces in december aan het hof. De psychiater had naar eigen zeggen geen tijd om Lhermitte te contacteren nadat hij haar wanhoopsbrief had gekregen.

Het openbaar minister zei toen al dat het een nieuw onderzoek zou starten 'wegens het niet verlenen van hulp aan mensen in nood'. Het parket van Nijvel start nu eerst een onderzoek tegen onbekenden, omdat het alle pistes wil nagaan. Als er dan nog een tweede persoon in opspraak zou komen, moet er geen nieuw onderzoek geopend worden.

Lhermitte zelf gaat ook een burgerlijke procedure beginnen tegen haar voormalige psychiater Veldekens. Ze kreeg vorige maand levenslang voor de moord op haar vijf kinderen.